Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowa przekąska z marchewką i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 400 dag
zielona papryka (świeża) 1 szt
marchewka 2 szt
kukurydza konserwowa 1 szt
sałata 1 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowa przekąska z marchewką i kukurydzą

ugotować ryż na sypko pokroić drobno paprykę i marchewkę kukurydzę osączyć z zalewy opłukać sałatę ryż wymieszać z warzywami doprawić solą i pieprzem podawać na liściach zielonej sałaty doskonale smakuje polany sosem jogurtowym lub czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak