Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana zapiekanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4
cebula 2
ziemniaki 8
kiełbasa 35 dag
boczek wędzony 35 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana zapiekanka

Buraki bardzo dokładnie obieramy, myjemy, a później kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności kroimy w niedużą kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy dokładnie, a później kroimy również w plasterki. Boczek oraz kiełbasę również kroimy w plasterki. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Całość doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Wszystkie te składniki dajemy do garnka, a następnie dusimy do czasu, aż wszystkie składniki staną się miękkie. Na koniec zapiekankę z buraków można posypać z wierzchu dokładnie umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zapiekankę z buraków podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 03.02.2012 21:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak