Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mielonym miesem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
cebula 1
bulion warzywny 2 szklanki
pomidory 1 puszka
przyprawa meksykańska
sól
pieprz
olej do smażenia
fasola biała 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mielonym miesem

Mięso wołowe bardzo dokładnie oczyszczamy, a później dokładnie mielimy. Cebulę obieramy, myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę. Paprykę czerwoną myjemy, kroimy na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek, a następnie czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę czerwoną. Do podsmażanych składników dodajemy mięso mielone. Wszystko razem dobrze mieszamy. Do tego dodajemy odcedzone i pokrojone pomidory z puszki. Całość zalewamy po chwili bulionem warzywnym i gotujemy razem. Do zupy dodajemy odcedzoną fasolę z puszki oraz zupę doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz przyprawą do dań meksykańskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 03.02.2012 21:33
pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak