Krok

original

Wymieszać obie mąki, sól, cukier i drożdże.

Krok

original

Do sypkich składników wlać płyny.

Krok

original

Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia.

Krok

original

Po tym czasie ciasto na chleb ponownie zagnieść, uformować bochenek i umieścić go na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąka blasze (można na wierzchu zrobić nacięcia). Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok

original

Przed pieczeniem wierzch posmarować białkiem jaja. Piec w 180 stopniach przez 1,5 godziny.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowy chleb jest naj.....
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    lubię ciekawe przepisy na pieczywo
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Lubię domowe pieczywo.
  • 0
    247017_776885135732812_6766402448041904983_n
    Opublikowano

    Milka100

    PACHNĄCY CHLEBEK

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !