Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z jabłkami i kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 30 dag
cebula 1
chili 1 sztuka
bulion warzywny 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka
kapusta kiszona 40 dag
jabłka 2 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z jabłkami i kapustą

Umyte, nieobrane jabłka pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Cebule obrać, pokroić w cienkie piórka. Chili oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę. Na oleju podsmażyć jabłka. Oprószyć pieprzem i solą. Odstawić w ciepłe miejsce, aby nie ostygły. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę i odsączoną kapustę. Dodać chili, liście laurowe. Wlać bulion i wino. Na wierzchu ułożyć jabłka, przykryć. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Posypać natką pietruszki. Dodać pokrojoną na kawałki kaszankę. Jeszcze chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 07.04.2012 19:48
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak