Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z jabłkiem i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 60 dag
ser żółty 12 plasterków
szynka 12 plasterków
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 dag
mleko 3/4 szklanki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
curry 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
jabłko kwaśne 12 kawałków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z jabłkiem i serem

Mięso wymieszać z jajkami, bułką, mlekiem, roztartym czosnkiem. Przyprawić, dokładnie wyrobić. Uformować 12 owalnych kotlecików. Nałożyć plastry sera, szynki i cząstki jabłka, zrolować. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Patelnię przykryć pokrywą, dosmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak