Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cebulowo-jabłkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
cebula 1
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
schab bez kości 80 dag
jajko 2
płatki kukurydziane 1 opakowanie
mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
musztarda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cebulowo-jabłkowe

Jabłka i cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Mięso pokroić skośnie w poprzek włókien na 9 plastrów. Plastry rozbić, nadać im owalny kształt. Każdy płat mięsa posmarować do połowy masą, od połowy musztardą. Złożyć nadzieniem do środka. Kotlety panierować w mąkach zmieszanych z papryką, następnie z jajkach rozmąconych z solą, pieprzem i wymieszanych z płatkami. Smażyć krótko z obydwu stron na silnym ogniu, następnie dosmażyć pod przykryciem na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak