Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 200 g
fasolka żółta szparagowa 200 g
olej 2 łyżki
boczek wędzony 150 g
sól
cukier
ser z błękitną pleśnią 100 g
czosnek 1 ząbek
smietana 18%
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w boczku

Fasolkę obrać i ugotować z dodatkiem soli i cukru a potem odsączamy na sicie , ser rozgnieść widelcem , dodajemy do niego śmietanę , czosnek przeciśnięty , i pieprz. Musimy dokładnie wymieszać , a przed podaniem przechowaj dip w lodówce . Podziel fasolki na pęczki (6 fasolek ), owijaj plasterkiem boczku , najlepiej kupić już pokrojony w cienkie plasterki , zepnij wykałaczką , krótko obsmaż do momentu aż zauważymy że boczek się zarumienił i podajemy z serowym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 02.02.2013 08:38
ciekawe połączenie
Margo1 15.02.2012 09:26
polecam..
babcia
babcia 15.02.2012 09:17
pyszne
eduszo
eduszo 10.02.2012 10:34
Muszze takie coś zrobić,podoba mi sie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak