Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone do mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 5 łyżek
mąka 4 łyżki
sól 10 g
pieprz
majeranek
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone do mięs

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, mniejsze sztuki na połówki, usunąć gniazda nasienne. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i majerankiem. Panierować jabłka. Smażyć krótko na oleju, aby nieco zmiękły. Podawać do mięsa drobiowego, ryb, warzyw faszerowanych mięsem, kaszanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak