Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dag
jabłka 2
sos sojowy 1 łyżka
pieprz
sól
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
orzechy 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z indyka

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostki. Do owoców dodać orzechy oraz majeranek i wymieszać. W piersi z indyka naciąć kieszeń, nafaszerować przygotowanym nadzieniem, spiąć wykałaczką. Mięso natrzeć przyprawami oraz sosem sojowym. Piec 75 minut w temp. 190 stopni C. Pokroić w plastry. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak