Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w sosie jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
roztarte pomidory 4 szklanki
olej 1/4 szklanki
seler naciowy 1 łodyga
cukier 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
skrzydełka z kurczaka 1,5 kg
sól 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w sosie jabłkowym

Jabłka i seler obrać, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć seler. Dusić do miękkości. Dodać pomidory, roztarty czosnek i przyprawy. Gotować na małym ogniu 10 minut. Włożyć jabłka, dusić jeszcze 10 minut. Skrzydełka posypać papryką mieloną, obsmażyć na patelni, posolić. Dusić 10 minut pod przykryciem. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak