Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone szparagi w potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 szt
szynka 500 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 2 łyzka
mąka pszenna 1 szkl
bulion 400 dag
śmietana 150 dag
pomidor 1 szt
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zielone szparagi w potrawce

posiekać cebulę wędlinę oprószyć solą i pieprzem smażyć porcjami na oleju na silnym ogniu wyjąć z patelni na tym samym tłuszczu poddusić cebulę i czosnek oprószyć mąką i zrobić zasmażkę dodać wędlinę podlać bulionem i śmietanką przykryć dusić 10 minut przyprawić solą pieprzem i cukrem w tym czasie pędy szparagów włozyć do posolonego wrzątku gotować 10 minut pomidora pokroić w drobną kosteczkę szparagi osączyć przełożyć na półmisek polać potrawką i posypać pomidorami podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak