Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakowskie kremówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 750 dag
budyń waniliowy 1 szt
mleko 250 dag
masło 125 dag
cukier puder 1 łyżka
cukier 1 łyżka
kremówka 1 szt
sos truskawkowy 5 szt
serduszka czekoladowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krakowskie kremówki

ciasto francuskie rozmrozić podzielić na 3 części każdą rozwałkować na rozmiar blachy i osobno podpiec ok 20 minut temp 220 C budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu dodać cukier a następnie schłodzić masło utrzeć na puszystą masę dodając do niego połyżce budyniu kremówkę ubić z cukrem pudrem i kremówką na wystudzone ciasto rozłożyć krem budyniowy przykryć płatem ciasta posmarować bitą śmietaną i nakryć ciastem pokroić podawać z truskawkami sosem i sercami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak