Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana na wędzonce z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 3/4 kg
boczek wędzony 20 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
majeranek 1 łyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana na wędzonce z grzankami

Do garnka z osoloną wodą i przyprawami wkładamy boczek i pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy ok 40 min, dodajemy pokrojone ziemniaki, majeranek i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy boczek i przyprawy, miksujemy. Podajemy z kawałkami boczku i drobnymi grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 04.07.2012 21:08
pomyliłam się zamiast ciasto ma być zupa:)
Izabela28 04.07.2012 21:07
zgadzam się bardzo apetycznie to ciasto wygląda:)
agnieszka214 02.03.2012 09:49
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak