Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l
rzodkiewka 1 szt
szczypiorek 1 łyżki
śmietana 250 dag
papryka konserwowa 3 szt
kiełbasa 80 dag
ogórki konserwowe 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z kiełbasą

rzodkiewkę opłukać oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach zsiadłe mleko roztrzepać ze śmietaną połączyć ze zmiksowaną papryką rzodkiewką oraz pokrojonymi w słupki ogórkami na koniec dodać do zupy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz posiekany szczypiorek doprawić kminkiem do smaku podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak