Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola z pomarańczami po argetyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 800 dag
sól 1 łyżki
pieprz 1 łyżki
cukier 1 łyżka
natka pietruszki 3 łyżka
pomarańcza 1 szt
olej 2 łyzka
mąka 3 łyżka
schłodzone masło 4 łyżka
kapary 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sola z pomarańczami po argetyńsku

rybę opłukać oprószyć solą i pieprzem natkę posiekać sparzyć poarańczę zetrzeć skórkę i wycisnąć sok filety obtoczyć w mące i smażyć na dużym ogniu przez minutę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 4 minuty odstawić pod przykryciem do garnka wlać sok z pomarańczy podgrzać małymi porcjami dodawać masło skókę pomarańczową kapary i natkę doprawić do smaku ryby polać przygotowanym sosem krótko podgrzać udekorować cienkimi paseczkami skórki pomarańczowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak