Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 20 dag
śmietana 1 szkl
budyń waniliowy 4 łyżki
cukier 10 dag
mleko 1 szkl
twaróg 30 dag
jabłka 50 dag
dżem morelowy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki jabłkowe

mąkę masło cukier i żółtko wyrobić na ciasto śmietanę wymieszać z mlekiem odlać 6 łyżek i wymieszać z budyniem resztę zagotować z cukrem,wlać budyń i jeszcze raz zagotować dodać potem twaróg utrzeć jabłka utrzeć i pokroić w plasterki ciasto podzielić na 6 części wylepić okrągłe foremki piec ok 10 minut temp 160*c na ostudzoną masę wylać masę twarogową i plasterki jabłka piec jeszcze ok 20 minut ciepłe posmarować dżemem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak