Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy krem kanapkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 1 tabliczka
orzechy laskowe 10 dag
mleko skondensowane 1 szklanka
miód 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy krem kanapkowy

Orzechy laskowe dobrze obrane miksujemy bardzo dokładnie tak, żeby powstała z nich gładka masa. Na niedużym ogniu podgrzewamy jedną szklankę skondensowanego mleka oraz dodajemy do tego dwie łyżki miodu. Całość podgrzewamy i mieszamy dokładnie. Czekoladę kruszymy na małe kawałeczki. Do podgrzewanej masy ( mleka skondensowanego oraz miodu) dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy, żeby wszystkie składniki dobrze połączyły się ze sobą. Masę odstawiamy do ostudzenia. Kiedy masa będzie już ostudzona do dodajemy do niej masę z orzechów laskowych. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Powinna powstać jednolita masa. Masę należy przechowywać do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 27.02.2012 14:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak