Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 20 dag
jajko 1
mleko 0,5 szklanki
mąka
bazylia
majeranek
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Krewetki po rozmrożeniu oczyszczamy i układamy na talerzu. Mieszamy sporą ilość majeranku z bazylią i przyprawami nacieramy krewetki, pozostawiając je tak na 1 godzinę - będa miały lepszy smak.
Krok 1 - Krewetki w cieście naleśnikowym foto
2
Do mąki wbijamy jajko i stopniowo dolewamy mleko wedle potrzeby tak aby ciasto było wystarczająco kleiste. Do ciasta nalesnikowego dodajemy nieco soli i pieprzu.
Krok 2 - Krewetki w cieście naleśnikowym foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej, każdą krewetkę z osobna zanużamy w naleśnikowym cieście i od razu układamy na rozgrzanym tłusczczu.
Krok 3 - Krewetki w cieście naleśnikowym foto
4
Smażymy po obu stronach niezbyt długo bo będa gumiaste - tak by ciasto się ładnie zarumienilo. Podajemy z dowolnym dipem
Krok 4 - Krewetki w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 03.02.2012 17:08
mmm super!!
Sroczka 03.02.2012 14:25
Z przyjemnością bym skosztowała.
Anio?eczek 03.02.2012 12:28
Ale apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak