Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA OWSIANE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 20 ŁYŻEK
rodzynki 4 ŁYŻKI
pestki słonecznika 4 łyżki
siemię lniane 4 łyżki
miód 1 łyżka
mleko do zarobienia
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA OWSIANE

Do garnka wsypać płatki owsiane, rodzynki, pestki słonecznika, siemię lniane i dodać łyżkę miodu. mieszaninę zalać mlekiem, nie za dużo, tyle aby płatki zdołały go wchłonąć ale z umiarem aby ciasto nie było za rzadkie. Mleko można zastąpić wodą. następnie garnek wstawiamy na gaz i podgrzewamy ciasto około 5 min., ciągle mieszając. pod koniec dodajemy jajko. ciasto porcjujemy na małe ciasteczka, wykładamy na blachę i pieczemy do zarumienienia w 180C. uważać aby rodzynki się nie przypaliły bo ciastka będą niesmaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 03.05.2012 08:38
swietne
Smerfetka250 04.04.2012 15:56
Czy zamiast rodzynek można dodać orzechy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak