Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 10 sztuk
grzyby suszone 5-6 sztuk
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę odcisnąć. Jeśli zbyt kwaśna wypłukać, albo też odcedzić po zagotowaniu. Zalać wodą i dalej gotować. Grzyby suszone wypłukać, zalać gorącą wodą i moczyć ok 15 minut, pokroić i dodać do kapusty. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć, dodać obraną i pokrojoną cebulę i chwilę razem smażyć. Dodać do kapusty, posolić. Gotować razem do miękkości. Doprawić do smaku. Do kapusty można też dodać wodę z moczenia grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak