Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tostowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 8 kromek
cienkie kotlety mielone 4 sztuki
pieczarki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
masło 1 łyżka
ser 4 plastry
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
majonez wg uznania
ketchup wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tostowe hamburgery

Kromki chleba obsmażyć na patelni. Jeśli są zbyt duże wyciąć krążki wielkości kotleta. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidora umyć, pokroić w plastry. Ogórki pokroić wzdłuż ogórka na plastra. Pieczarki obrać, pokroić w duże plastry, przesmażyć na maśle. Posolić. Kotlety jeśli zimne, podgrzać i ułożyć na kromkach chleba. Na kotlet kładziemy ser i pieczarki, szczyptę cebuli, ogórki, majonez, pomidor, szczypta cebuli, sól, pieprz i ketchup. Kolejność można zmieniać. Przykrywamy kromką chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.05.2015 15:01
fajny pomysł, ale trochę tłusto wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak