Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko-kwaśny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 4 plastry
kiełbasa cienka 10-15 dag
ananas 3 plastry
marchew 1-2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko-kwaśny

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać,umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ananasa pokroić na małe kawałki. Plastry boczku przekroić na połowy, kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć boczek i kiełbasę. Dodać przygotowaną cebulę, zeszklić. Dodać marchew, podlać wodą i chwilę dusić. Dodać ananasa. oprószyć solą i pieprzem. Oprószyć mąką. Wymieszać. Podlać syropem z ananasa, albo wodą ,aby powstał sos. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 24.01.2013 10:07
nono:)
tom 03.02.2012 09:07
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak