Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • kapusta biała

    0,5 kg
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy lekko solimy i po paru minutach odciskamy. Cebule drobno kroimy i podpiekamy. Ryż, mięso mielone jajko cebulę i przyprawy mieszamy wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i podpiekamy na tłuszczu z obu stron. Następnie dusimy ok 10-15 minut. Podajemy np. z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

28.06.2013 10:16
pyszne,kiedys robiłam podobne

Maniek2

04.04.2013 10:05
bardzo ciekawe

EmciaPichci

30.01.2013 10:30
muszę w końcu spróbować :)

Rybciia

04.07.2012 21:47
bardzo lubię :-)

Grazyna0211

30.06.2012 22:10
smaczne danie

IKrakowianka

25.06.2012 22:23
lubię takie gołąbki

ankaryba

28.04.2012 14:14
fajne

cooleczka

30.03.2012 18:44
takich jeszcze nie robiłam

aleksa123

24.03.2012 12:34
pycha

fictor123

05.03.2012 09:45
kocham gołąbeczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat