Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na kapuścianym kwasie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas z kapusty 1 l
woda 1/2 l
marchew 1 sztuka
grzyby suszone 6 sztuk
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na kapuścianym kwasie

Marchew obrać, umyć, pokroić, zalać wodą i gotować ok. 10 minut. Grzyby umyć, zalać wodą na ok. 15 minut. Dodać do marchwi. Chwilę gotować. Dodać kwas (kwas to woda, którą odlewamy od gotującej się kapusty gdy jest bardzo kwaśna). Dodać kostkę rosołową i masło. Doprawić solą i pieprzem. Zamiast z wodą zupę można ugotować na rosole. Gdy jest za kwaśna dolewamy więcej wody, albo rosołu. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak