Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z sopockiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica sopocka 4 plastry
jajko 1-2 sztuki
ser żółty ok. 5-8 dag
ogórki konserwowe 2 sztuki
por 1 mały kawałek
kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z sopockiej

Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupki.Drobno kroimy. Ser kroimy na plastry ,a następnie w drobną kostkę. Ogórki, osączamy i też kroimy w drobną kostkę. Pora myjemy osączamy i drobno kroimy. Kukurydzę osączamy. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.Na koniec dodajemy niezbyt dużo majonezu i wszystko razem mieszamy.. Przygotowaną sałatkę nakładamy na plastry polędwicy i spinamy wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak