Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi cebulkami i selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach
groszek konserwowy
cebulka marynowana
seler marynowany
majonez
jogurt naturalny
sól
pieprz
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z marynowanymi cebulkami i selerem

Tę sałatkę poznałam dzięki mojej współlokatorce Sandrze.
Dlatego nazywam ją sałatką Sandry.

1. Ugotowane ziemniaki ( około 0,5 kg, ale może być więcej )kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
2. Do miski dodajemy odcedzony groszek ( 2 puszki ), cebulki ( 2 słoiczki ) i selera ( 1 słoiczek ).
3. Wszystkie składniki mieszamy.
4. Łączymy z musztardą, jogurtem i majonezem ( jeśli wolicie z samym majonezem, le musztarda musi być ) i przyprawiamy.
5. Ponownie wszystko mieszamy.
6. Dekorujemy sałatkę.

Szczególnie polecam na imprezę.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 04.05.2012 09:10
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak