Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z jeżyn

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 80 dag
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z jeżyn

Jeżyny czyścimy z szypułek, myjemy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godzin. Wkładamy do dużego słoika lub butelki z szeroką szyjką. Wlewamy wódkę. Zakręcamy, mieszamy i odstawiamy na najmniej 6 tygodni. Co jakiś czas potrząsamy. Po 6 tygodniach odcedzamy owoce i przelewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.11.2012 09:00
super
Marta1986 10.06.2012 13:37
pycha
Fiffi 06.05.2012 22:54
z jezyn nigdy nie piłam
Katarzyna/kate1980 12.03.2012 20:36
ciekawy pomysł
Karolciaf1990 11.02.2012 16:07
ale smaczności :)
Karolciaf1990 11.02.2012 16:07
ale smaczności :)
Karolciaf1990 11.02.2012 16:07
ale smaczności :)
Karolciaf1990 11.02.2012 16:07
ale smaczności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak