Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa w sosie pomidorowym z chili

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
cebula biała 1 szt.
por (biała część) 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
bakłażan ½ szt.
czosnek 4 ząbki
bulion drobiowy 100 ml
pasta pomidorowa 3 łyżki
sos chili 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa w sosie pomidorowym z chili

Marchew, pietruszkę i bakłażana obrać. Pokroić w słupki. Obraną cebulę pokroić w piórka, pora w plastry, a oczyszczone papryki - w paski. Na patelni rozgrzać olej. Dodać posiekane ząbki czosnku i piórka cebuli. Lekko podsmażyć. Dodać pozostałe warzywa. Posypać solą i pieprzem ziołowym. Smażyć 5 minut. Podlać bulionem drobiowym. Dodać pastę pomidorową i sos chili. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.01.2013 08:50
pyszne
Jastinka 01.03.2012 17:58
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak