Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 sztuki
jajko 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 kawałek
oliwki czarne kilka sztuk
oliwki zielone kilka sztuk
oliwa 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z pekińskiej

Kapustę pekińską kroimy drobno. Jajka po ugotowaniu na twardo obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Pomidora kroimy w ósemki. Oliwki kroimy na pół. W salaterce układamy kapustę pekińską. Na wierzchu układamy jajka, pomidorka, oliwki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość oprószamy delikatnie mielonym pieprzem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.02.2014 09:37
smaczna i zdrowa
RenataZ-et 27.12.2013 21:51
pyszna, lekka kolacja
Wafelek2601 07.12.2012 09:53
Świetny pomysł na lekką kolację, pycha.
IKrakowianka 29.10.2012 14:09
apetycznie wygląda!
JUSTYNA61 05.02.2012 23:28
ciekawy przepis
Anna133 05.02.2012 18:04
no prezentuje sie znakomiecie ;)
aginaa 03.02.2012 17:27
pyszna
jozefinach 03.02.2012 15:05
Bardzo ładnie się prezentuje.
Iwusia 02.02.2012 23:37
ale smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak