Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cebula 1 szt
grzyby świeże 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko do namoczenia bułki
olej do smażenia
sól i pieprz
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić i podsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do rondla i jeszcze dusić do miękkości.
Bułkę czerstwą namoczyć w mleku.
Odciśniętą bułkę, przepuścić przez maszynkę, wraz z grzybami
Cebulę, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać do masy grzybowej, wymieszać dodając jajka, sól i pieprz i połowę tartej bułki.
Z masy grzybowej formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dobrze
rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak