Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki cukiniowe z fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
feta 1 opakowanie
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1/2 szklanki
cukinia 3 sztuki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/5 łyżeczki
bazylia świeża 1,5 łyżeczki
jajko 2 oddzielone

Przepis i sposób przygotowania na: Placki cukiniowe z fetą

Umyć i zetrzeć cukinię, następnie odsączyć z nadmiaru wody. W dużej misce wymieszać żółtka jaj, startą fetę, cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać osuszoną cukinię. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą składników. Nagrzać patelnię i smażyć placki z obu stron. Temperatura patelni nie może być zbyt wysoka, ponieważ placki będą się palić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.08.2013 19:40
akurat na czasie, świetne składniki i efekt końcowy marzenie :)
Ewelina38 04.06.2013 09:05
świetnie zapowiadające się śniadanko :P)
smakoszek 27.05.2013 11:31
rewelacyjne placuszki:)
Adam/ZUB3R 06.04.2013 22:49
smaczne placuszki
Anna169Hosz 02.01.2013 21:45
Robię podobne, dodaję jeszcze orzechy włoskie- takie placki są wyśmienite.
Ewa6274879 01.08.2012 05:59
świetne - akurat szukałam pomysłu na wykorzystanie cukinii, do tego moja ulubiona feta :)
fictor123 03.07.2012 07:32
połączenie rewelacyjne! Koniecznie muszę spróbować
Kas2 25.05.2012 23:59
fajny pomysł
smakowita 15.04.2012 16:06
bardzo dobre
halina17 31.03.2012 13:39
smaczne placki
olkaaa 09.03.2012 08:07
bardzo fajny pomysł
cooleczka 02.02.2012 20:22
brzmi wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak