Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ogórki na przystawkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 10 szt
ryż 1/2 szkl
sól
mięso mielone 1/2 kg
pomidoryThe Lying Game 4 szt
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ogórki na przystawkę

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, i wybrać nasiona.Ryż ugotować w osolonej wodzie az będzie miękki.Mięso wymieszać z wystudzonym ryżem i osolić.Połówki ogórka lekko posolić i nałożyć farsz.Ułożyc w naczyniu żaroodpornym przykryć plastrami wcześniej pokrojonych pomidorów, posypać solą i zalać olejem.Wstawić do piekarnika na 50min w 170C.Podawać można jako przystawkę lub danie główne np z ziemniakami,frytkami lub potrawami mięsnymi.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona30 15.02.2012 09:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak