Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 500 g
mąka 1/2 szklanki
żółtka jaj 5 szt
białka jaj 2 szt
cukier 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać na gładka masę. Wylać ciasto na wysmarowaną margaryną blaszkę (30 x 40) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 10 minut. Wyjąć ciasto z blaszki i przestudzić. Wyłożyć masę makowa i delikatnie zrolować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.05.2013 20:00
ładnie wygląda
jeta72 27.04.2013 21:29
ale pychotka :-)
Ada-Gaba 15.01.2013 07:41
bardzo lubię
Wacław 09.04.2012 11:48
lubie to !!!
ewka1978 05.04.2012 12:14
Super przepis. W sam raz na nadchodzące święta
foczka-ks 02.02.2012 20:56
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak