Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel z indyka z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 5 pojedynczych plastrów
jabłka 4
masło 1/2 łyżki
margaryna 1/2 łyżki
olej 1 łyżka
sok z jednej pomarańczy
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
tymianek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel z indyka z jabłkami

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. Na dużej patelni rozpuścić masło oraz margarynę. Ułożyć jabłka i smażyć ok. 10 minut. Mięso opłukać, osuszyć, lekko rozbić, przyprawić. Smażyć z obu stron na oleju ok. 10 minut. Wlać sok z pomarańczy, aby mięso nie przywarło do patelni (ale nie powinno być zalane w całości). Dodać owoce. Przykryć, dusić na małym ogniu 3 minuty. Mięso przełożyć na talerz i obłożyć jabłkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 03.03.2012 18:25
smaczny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak