Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dag
boczek 15 dag
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
jabłko 3 sztuki
pieczarki 10 dag
wątróbka 20 dag
oliwa 2 łyżki
białe wino 1/2 szklanka
jajko 1 sztuka
śmietana 15 dag
calvados 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziołowy

Łopatkę, boczek kroimy, doprawiamy solą i ziołami, zalewamy calvadosem. Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek, pokrojoną drobno wątróbkę, jabłka i pieczarki. Całość dusimy na niewielkim ogniu. Studzimy, dodajemy łopatkę, doprawiamy. Całość miksujemy. Do formy przekładamy masę i pieczemy w wodnej kąpieli 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak