Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała srednia glowka
marchewka 1 duza
por (biała część) 1 czesc
filet z kurczaka 1 polowka
olej do smazenia
natka pietruszki do posypania
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: duszona kapusta

Kapuste szatkujemy w dosc duze kawalki.Solimy i odstawiamy na chwile.Marchew obieramy ,pluczemy i kroimy w cienkie plasterki.
W garnku na oleju podsmazamy pora pokrojonego w plasterki i wkladamy posiekane mieso.Podsmazamy razem po czym wrzucamy czesc kapusty i marchewke.Zalewamy szklanka goracej wody z kostka bulionowa.Przykrywamy i dusimy.Pochwili ,gdy kapusta sie skurczy dodajemy pozostalą jej ilosc i dusimy pod przykryciem czesto mieszajac.Dodajemy lisc laurowy i przyprawe do bigosu.Dusimy az kapusta bedzie miekka ale nie rozpadajaca sie.Kapuste przed podaniem posypujemy posiekana natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.03.2011 19:03
ciekawe
buksiak12 02.09.2010 09:59
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:59
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:20
super
Dorota71 02.09.2010 09:20
super
Emilia22 02.09.2010 08:50
smakowicie wygląda
Emilia22 02.09.2010 08:50
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak