Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie kurczakowe kieszonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzona pałka z kurczaka 1 sztuka
żółty ser 2 plastry
olej do smażenia
Kurczak z grilla Prymat 2 łyżki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie kurczakowe kieszonki

Kroki postępowania

1
Mięso naciąć w środku, tworząc "kieszonki", oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
2
Wędzone mięso z kurczaka oskubać z kości. W kieszonki nałożyć wędzone mięso, pokrojoną w grube półplasterki cebulę i ser, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 2 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
3
Mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka, kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
4
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.03.2013 22:48
Podwójnie smaczne.
pacpaw 03.12.2012 21:24
fajny sposób robienia kieszonki, przecinając piersi wzdłuż, a nie w poprzek robiąc wgłębienie. Dzięki temu wejdzie więcej nadzienia
DanutaS 04.02.2012 10:57
świetny przepis
sylwia / sytofala 02.02.2012 21:27
Super wygląda :)
Mysiunia 02.02.2012 18:44
bardzo zachęcające:)
stokrotka 02.02.2012 18:02
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak