Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w marynacie curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dkg
pasta curry 1 łyżeczka
olej 5 łyżeczek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sos sojowy 3 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
czosnek 2 duże ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w marynacie curry

Kroki postępowania

1
Czosnek drobno posiekać. Wymieszać go dokładnie z przyprawami, olejem, sosem sojowym i pastą curry.
Krok 1 - Polędwica w marynacie curry foto
2
Marynatą natrzeć mięso i odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Polędwica w marynacie curry foto
3
Po tym czasie mięso razem z z marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Polędwica w marynacie curry foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 50-60 minut. Upieczoną polędwicę odstawić na 15 minut, po czym kroić ją w plastry.
Krok 4 - Polędwica w marynacie curry foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.11.2013 07:59
smakowicie wygladaja
pacpaw 03.12.2012 21:19
w takiej panierce polędwica na pewno będzie udana
Weronika_eM 09.05.2012 20:59
ciekawy przepis
stokrotka 02.02.2012 18:11
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak