Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały pełnotłusty ser 80 dag
śmietana 30% 50 dag
masło 50 dag
żółtko jajek 6
owoce kandyzowane 20 dag
rodzynki 5 dag
cukier puder 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser zemleć 3 razy, utrzeć z cukrem wanilinowym i masłem. Dodawać żółtka oraz cukier puder, ucierając. Wlać powoli śmietanę, utrzeć. Dodać bakalie. Przełożyć do foremki i wstawić do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak