Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek pełen ryżu i warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 100 g
pieczarki 250 g
zielona fasolka szparagowa 250 g
pomidor 3 szt
czosnek 2 ząbki
posiekany koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
olej 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 (duża)
karkówka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek pełen ryżu i warzyw

Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką,
majerankiem,bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać
pietruszkę i koper, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.04.2013 08:15
Polecam na obiad
Rafał10 28.06.2012 08:48
uwielbiam takie najbardziej !!!
rosik93 04.04.2012 23:51
super
mikrusiak 02.02.2012 18:24
zdrowo i smacznie :)
caralajna 02.02.2012 17:58
smacznie wygląda
Mati13 02.02.2012 17:49
super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak