Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane puree ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dkg
sól do smaku
masło 1/4 kostki
majonez 2 czubate łyżki
oliwa do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane puree ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Zapiekane puree ziemniaczane foto
2
Ugotowane ziemniaki odcedzić i ugnieść. Dodać do nich masło i majonez, wymieszać.
Krok 2 - Zapiekane puree ziemniaczane foto
3
Naczynie do zapiekania posmarować lekko oliwą. Za pomocą dwóch łyżek kłaść w naczyniu porcje puree.
Krok 3 - Zapiekane puree ziemniaczane foto
4
Zapiekać w 220 stopniach przez 20-30 minut.
Krok 4 - Zapiekane puree ziemniaczane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.04.2013 22:09
Bardzo fajny przepis.
eli82 04.08.2012 17:59
pomysłowe
cooleczka 17.02.2012 17:28
nigdy nie zapiekałam - dobrze wiedzieć, że tak można :)
sylwia / sytofala 02.02.2012 21:28
intrygujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak