Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w zezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 szt
sezam 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
cytryna 2 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: panga w zezamie

pangę rozmrozić umyć osuszyć ręcznikiem kuchennym pokroić na kawałki każdą porcję natrzeć solą i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny odstawić na co najmniej 15 minut jajko rozbełtać widelcem rybę obtoczyć w mące następnie w jajku i na końcu w zezamie smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony aż się zarumeini podawać ze smażonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nią rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak