Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj porowopomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
olej 1 łyżka
pomidory 250 dag
pory 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj porowopomidorowy

rybę rozmrozić umyć pokroić na kawałki przyprawić i skropić sokiem z cytryny na maśle obsmażyć drobno pociętą cebulę dodać do niej pokrojone w kostkę pomidory a następnie plastry pora doprawić dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną rybę obtoczyć 2 razy najpierw w mące później w jajku i smażyć na dość głębokim tłuszczu mintaja podawać z ziemniakami i sosem warzywnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak