Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
masło 25 dag
żółtko jajek 3
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 2,5 szklanki
pomarańcza 1,5
białko 1
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek pomarańczowy

Mąkę zagnieść z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i wanilinowym. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Następnie ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem. Piec w temp. 180 stopni C przez ok. 30 minut. Pomarańcze i cytrynę zemleć, utrzeć z cukrem i białkiem. Masę nałożyć na wystudzone ciasto, dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 23.02.2012 22:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak