Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w kaparach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
oliwa 3 łyżki
kapary 3 łyżki
smietana 18% 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w kaparach

Polędwiczki wieprzowe umyć, oczyścić z błonek, natrzeć pieprzem i solą, pokroić w plastry o grubości ok. 2-3 cm. Z oliwy, musztardy i kaparów zrobić marynatę, zostawić w niej polędwiczki na minimum godzinę.
Zamarynowane polędwiczki smażyć na oleju do zrumienienia, zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Marynatę wlać na patelnię, dodać ok. 4 łyżek wody i zagotować.
Uzyskanym sosem polać polędwiczki przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 07.11.2012 16:29
Doskonałe danie, uwielbiam takie smaki!
ben-ka 29.02.2012 09:33
pyszne jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak