Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karbonada flamandzka

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
cebula 2
brązowy cukier 5 łyżek
masło 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat
pierniczki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karbonada flamandzka

Umyte mięso kroimy na cienkie plastry , posypujemy je solą , pieprzem , na patelni gdzie daliśmy masło smażymy mięso , potem zdejmujemy , a na tym maśle co nam pozostał po mięsie smażymy cebulę , posypujemy ją cukrem , skarmelizuj . Zamieszaj. Dodaj tymianek , laur, piwo , pół filiżanki wody i zagotuj. Do wrzącego sosu wkładamy mięso i pokruszone pierniki , to dusimy na malutkim ogniu przez 40 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 03.08.2012 12:09
bardzo fajna
Kate131 15.07.2012 09:50
bardzo ciekawe
babcia
babcia 16.02.2012 08:51
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak