Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka zebra orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kryształ 1 1/2 szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
olej roślinny 1 szklanka
oreżada biała 1 szklanka
orzechy laskowe 1/2 szklanki
jaja 5
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka zebra orzechowa

Białka ubić na sztywno.Żółtka utrzeć z cukrem,mąką, orzechami i proszkiem do pieczenia.Wlać olej i oranżadę.Dodać białka.Podzielić całość na dwie części.Do jednej dodać kakao.Nakładam po 2 łyżki na przemian do formy aż się ciasto skończy. Formę smaruję tłuszczem i wykłada papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 11.03.2013 15:22
ja zamiast oranżady daje wodę gazowana
anika711 02.09.2012 18:26
z oranżadą nie robiłam
Katarzyna59 02.09.2012 12:33
extra
Jodaj 31.07.2012 09:21
super :)
dianix 20.04.2012 11:12
jejuś, tak dawno nie jadłam.. kiedys jak siostra mieszkała w domu ze mną, zawsze ją robiła , za to jA ZŁADAŁAM;D
Papryczka 08.04.2012 17:18
smaczna
elzbietar64 11.03.2012 15:35
świetna
olkaaa 08.03.2012 07:27
pięknie wygląda
jozefinach 07.03.2012 12:26
Lubię takie smaki.
sunnymood 20.02.2012 21:10
super wygląda:)
caralajna 05.02.2012 16:05
jak warstwy skalne w skorupie ziemskiej.. podoba mi się
Mysiunia 05.02.2012 09:34
smaczna :)
jolanta19 02.02.2012 20:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak