Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 2 garście
cebula 1 duża
ziele angielskie
pieprz
olej 1/2 swzklanki
matijasy 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Grzyby namoczyć, podgotować, wyjąc z wody. Wody nie wylewać. Rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę. Dodajemy grzyby, wląc pół szklanki wody z grzybów i zagotować. Zostawiamy do ostygnięcia. W dużym słoiku układamy naprzemiennie pokrojone na kawałki płaty śledziowe oraz podsmażoną cebulkę z grzybami. Całość zalewamy pozostałym na patelni tłuszem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 30.05.2012 11:38
smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak