Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe panierowane chipsami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
jajko
bazylia
pieprz
sól
olej
chipsy 100 cebulowe

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe panierowane chipsami

Kroki postępowania

1
Na papier śniadaniowy wysypujemy chipsy cebulowe (lub inny smak jeśli ktoś lubi), przykrywamy drugim papierem i za pomocą tłuczka do mięs lekko je rozbijamy i przesypujemy na talerz.
Krok 1 - Schabowe panierowane chipsami foto
2
Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy je, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz delikatnie paprykami.
Krok 2 - Schabowe panierowane chipsami foto
3
Jajko należy rozbełtać, a następnie każdy z kawałków mięsa panierujemy w jajku i pokruszonych chipsach - dokładnie dociskamy.
Krok 3 - Schabowe panierowane chipsami foto
4
Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach kotlety. Ciepłe podajemy do obiadu.
Krok 4 - Schabowe panierowane chipsami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 21.04.2013 08:31
Tak jeszcze nie robiłem! Ciekawy pomysł do wypróbowania!
EmciaPichci 31.03.2013 16:04
woow ale czadowy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak